dimarts, 11 de juny del 2019

FAULES - AINOHA LÓPEZ


LA LLEBRE I LA TORTUGA

Argument de la faula: Una tortuga desafia a una llebre a una cursa. La llebre segura de que guanyarà, s'atura a mig camí a fer la migdiada però dorm massa i quan desperta descobreix que la tortuga, passa a passa, ja ha arribat a la meta.

Moralitat de la faula: La moralitat d’aquesta faula és que no per ser el més ràpid guanyarà, sinó que amb constància i lentitud també es pot aconseguir el que un es proposi. 


HANSEL I GRETEL

Argument de la faula: en Hansel i la Gretel són dos germans que pertanyen a una família molt pobre i són abandonats al mig del bosc pels seus pares, però els nens escolten el que volen fer els seus pares i tiren molles de pa pel camí per després poder trobar la seva casa. Quan intenten trobar el camí a casa les molles de pa ja han desaparegut i es troben perduts en mig del bosc. Troben una casa tota feta de llaminadures i xocolata i comencen a menjar. De sobte surt una bruixa i posa el nen a una gàbia i fa de la nena la seva criada. La vella bruixa volia engreixar en Hansel per poder menjar-se’l. Passaven els dies i en Hansel no engreixava i la bruixa no se’l podia menjar. Finalment un dia la Gretel va aconseguir matar la bruixa i alliberar el seu germà. Van tornar a casa seva i només van trobar el seu pare.

La moralina d’aquesta faula és que, tot i que vinguin temps dolents sempre hi ha algú al teu costat i sempre es pot sortir endavant, també, que la gent que no està al teu costat en els mals temps tampoc hauria de ser-hi en els bons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada